Karlovic verrast Djokovic in Madrid

Tim86
Ivo Karlovic heeft vandaag voor een grote verrassing gezorgd door Novak Djokovic uit te schakelen. De lange Kroaat won met tweemaal 7-6.

Net als in de vorige ronde tegen Robin Söderling werd de boomlange Karlovic niet gebroken. In de eerste set lukte het Djokovic weliswaar nog om drie breakkansen te forceren, maar in de tweede set had de Serviër geen enkele kans op de service van de Kroaat.

In de volgende ronde zal Karlovic moeten afrekenen met de Fransman Gilles Simon. Simon trok in een marathon tegen de Amerikaan Robby Ginepri aan het langste eind. In de beslissende tiebreak werkte hij twee matchpoints weg om uiteindelijk met 6-7, 6-4 en 7-6 te zegevieren.

Publieksfavoriet Rafael Nadal bereikte wel de volgende ronde. De Spanjaard kende geen enkele moeite met Richard Gasquet en won overtuigend met 6-4 en 6-2. In de volgende ronde zal hij moeten afrekenen met zijn landgenoot Feliciano Lopez, die Stanislas Wawrinka in straight sets versloeg.

Eerder op de dag verloor titelverdediger David Nalbandian al verrassend van zijn landgenoot Juan Martin Del Potro. In de volgende ronde ontmoet Del Potro de Zwitser Roger Federer. De US Open-winnaar won van Jo-Wilfried Tsonga met 6-4 en 6-1.