Geschorste dopingarts gaf Riccò CERA

Olga (Nuongirl)
De voor het leven geschorste dopingarts Carlo Santuccione heeft CERA aan Riccardo Riccò geleverd. Tijdens de Tour de France, waarin hij twee etappes won, werd de Italiaanse wielrenner tot vier keer toe betrapt op doping.

Riccò kreeg een schorsing van twee jaar opgelegd, maar omdat hij goed samenwerkte met het onderzoek dacht het Italiaans Olympisch Comité CONI er over om Riccò strafvermindering te geven. Door zijn connectie met een levenslang geschorste dopingarts lijkt dat nu niet meer te gebeuren.

Op 8 juni van dit jaar, een week nadat hij als tweede eindigde tijdens de Giro, klopte Riccò aan bij de 'verbannen' arts. Santuccione gaf hem de tip om een dag voor de start van de Tour de France een inspuiting met CERA te nemen. Volgens de arts was dat product niet op te sporen en de effecten zouden een week duren. In de Tour bleek dat CERA echter wel was te ontdekken.

Santuccione kwam al eerder in opspraak onder meer door zijn relatie met een andere Italiaanse wielrenner, Danilo Di Luca. Het CONI legde de arts een levenslange schorsing op.