Theissen: "We kunnen beide titels pakken"

Peterselieman
BMW Sauber-directeur Mario Theissen denkt dat het team zowel de coureurstitel als de constructeurstitel nog voor zich op kan eisen. Door de tweede plaats van Robert Kubica in Japan en het slecht presteren van McLaren en Ferrari aldaar is het team in beide kampioenschappen nog niet kansloos.

Momenteel staat Kubica met twee races te gaan twaalf punten achter op Lewis Hamilton in het kampioenschap bij de coureurs. Bij de constructeurs staat BMW Sauber veertien punten achter op Ferrari. Theissen stelt dan ook dat het team klaar moet zijn om toe te slaan op de momenten dat McLaren en Ferrari steken laten vallen.

"We hebben vorig jaar gezien wat er in de laatste races van het seizoen kan gebeuren," aldus Theissen tegen autosport.com. "We moeten er zijn als er zich een kans voordoet. We zitten al het hele jaar in de volgende rol en we hebben er tot nu toe het beste van gemaakt, dus waarom zouden we dat de laatste twee races ook niet doen."

Technisch directeur Willy Rampf heeft geprobeerd de auto voor de laatste twee races nog sneller te maken, maar Theissen weet ook dat het lastig is om meer snelheid te vinden. "Nee, er is niet veel dat je kunt doen. Je kunt een vlucht overboeken, maar niet een auto sneller maken."