Delmee: "Ik wil bondscoach worden"

Stefan (sportfreak)
De afgezwaaide recordinternational staat op een kruispunt in zijn loopbaan. Jeroen Delmee (35) staat nog iedere dag met veel plezier op het veld, maar het trainersvak begint ook te trekken. In Sportweek spreekt hij over zijn ambities na zijn spelerscarrière.

Op de vraag of hij een goede trainer kan worden antwoordt Delmee: "Een goede speler is niet per definitie een goede coach. De grootste uitdaging is om dat tegendeel te bewijzen. Technisch en tactisch zit ik redelijk goed in elkaar, maar er komen meer dingen bij kijken. Van groepsdynamiek moet ik veel gaan opsteken. Dat kan ik ontwikkelen door naar anderen te kijken en zelf veel te doen. De ervaringen als speler neem je mee naar je toekomstige coachcarrière. Het is mooi dat je die ervaringen hebt, maar wanneer je voor de groep staat is het toch een ander verhaal."

Over zijn ambities is Delmee duidelijk: "Ik wil op korte termijn als hoofdtrainer in de hoofdklasse aan de slag. En dan enkele jaren ervaring opdoen om te kijken of ik nog een stap omhoog kan maken. Ik ambieer het bondscoachschap wel, ja. Ik wil als coach ook het hoogste halen. De toekomst zal uitwijzen of ik goed genoeg ben voor die functie."