Alonso: "BMW was nooit een optie"

vw_caddy
Fernando Alonso heeft nog steeds niet bekend gemaakt voor welk team hij in 2009 zal rijden. Eerder waren er geruchten dat de Spanjaard zou gaan rijden voor Ferrari, maar dat ging niet doordat Kimi Räikkönen voor verlenging van zijn contract koos. Ook BMW zou een optie zijn geweest, maar dat was volgens de tweevoudig wereldkampioen nooit een realistische overstap.

Volgens Alonso was BMW blij met de coureurs die zij hadden en wilden ze niet veranderen. Opvallend aangezien BMW eerder nog in de pers naar buiten bracht dat er wel degelijk met Alonso gesproken werd. "Voor mij was het ook niet interessant om te praten omdat ik mij wil concentreren op het werk bij Renault en mijn beslissing wil maken aan het eind van het seizoen," zo vertelt de Renault-coureur.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Alonso ook in 2009 gaan rijden voor Renault. Met de winst in Singapore lijkt het team weer een stap te hebben gemaakt. Ook vlak na de nachtrace vertelde Alonso volgend jaar kansen te zien voor Renault, zeker gezien de verandering die op stapel staan. Toch houdt Alonso een slag om de arm. "Na de race in Brazilië zal ik mijn beslissing maken. Ik heb een contract met Renault en wellicht maak ik daar volgend jaar ook nog gebruik van. Ik wacht niet zo lang om het journalisten moeilijk te maken om iets op te schrijven, maar ik wil gewoon goed werk afleveren."