Stoner stelt operatie uit

Peterselieman
MotoGP-coureur Casey Stoner moet dringend geopereerd worden aan zijn pols, maar de Australiër wil pas na het seizoen onder het mes. De reden hiervoor is dat hij de motor voor het seizoen 2009 graag wil testen. De test hiervan staat gepland op de maandag na de Grand Prix van Valencia.

"Dit is de enige reden waarom ik het seizoen nog afmaak," aldus Stoner. "We moeten echt weer met de motor gaan testen, want straks komt er een periode van drie maanden dat ik niet kan rijden. De technici hebben zoveel mogelijk informatie nodig, zodat zij weer verder kunnen. En als ik ga testen op de maandag na Valencia, kan ik net zo goed die laatste twee races ook nog wel rijden. Als het echt niet meer mogelijk is om te rijden, dan zal ik stoppen en me laten opereren, maar voor nu hoop ik het seizoen gewoon af te kunnen maken."

Over ruim een week staat de Grand Prix van Maleisië op het circuit van Sepang op het programma. Hierin verdedigt Stoner zijn tweede plaats in het kampioenschap achter Valentino Rossi die al kampioen geworden is.