Sneijder mogelijk toch tegen IJsland

Denny (nyny83)
Bert van Marwijk kan mogelijk toch een beroep doen op Wesley Sneijder in het WK-kwalificatieduel met IJsland zaterdag in De Kuip. De Real Madrid-middenvelder herstelt sneller dan verwacht en ook zijn werkgever lijkt er geen problemen mee te hebben als Sneijder zou spelen.

Real Madrid had in eerste instantie nog bedongen dat Van Marwijk voorzichtig met Sneijder zou omspringen en hem pas op 15 oktober tegen Noorwegen zou inzetten, maar aangezien Bernd Schuster, de coach van Real Madrid, al meldde onmogelijk om de snel herstelde middenvelder heen te kunnen lijkt ook Real een rentree niet in de weg te zitten.

"In principe speel ik op z'n vroegst tegen Noorwegen", legde Sneijder uit in het AD. "Zo is dat afgesproken. Maar ik voel me goed en de situatie is wel wat veranderd. We zien wel hoe het zich de komende dagen ontwikkelt."

Sneijder trainde dinsdag al voluit mee met de selectie van Oranje. Hij is snel hersteld van de zware knieblessure die hij begin augustus opliep tegen Arsenal in de strijd om de Emirates Cup.