[Upd] Feyenoord zonder fans naar Nancy

donroyco
De kans is aanwezig dat Feyenoord de uitwedstrijd tegen Nancy in de groepsfase van het UEFA Cuptoernooi afwerkt zonder eigen supporters.

"Het is zeker een optie om te besluiten dat we geen kaarten afnemen en alleen met elf spelers, zeven wisselspelers, trainers- en begeleidingsstaf en een bestuursdelegatie naar Nancy gaan," aldus financieel directeur Onno Jacobs van Feyenoord in De Telegraaf.

"Maar dan moeten we er wel zeker van zijn dat Nancy hermetisch wordt afgesloten, zodat er niet alsnog problemen kunnen worden veroorzaakt door mensen die zonder kaartje naar Frankrijk reizen. Ik weet niet of de Franse autoriteiten dat kunnen en/of willen organiseren."

Twee jaar geleden werd Feyenoord uit het UEFA Cup toernooi gezet na rellen in het Franse Nancy.

Update
Feyenoord heeft besloten om definitief geen fans mee te nemen naar Nancy. Dat is te lezen op de website van de club.

De clubleiding heeft dit besloten, omdat ze bang was dat er wederom rellen zouden uitbreken tussen de fans van beide clubs.

Financieel directeur van Feyenoord, de heer Otto Jacobs, zegt dat de Rotterdamse club het zekere voor het onzekere neemt. "We verwachten niet dat de mensen die in 2006 voor problemen hebben gezorgd ook nu weer naar Frankrijk zouden afreizen. Maar logischerwijs staat in Frankrijk iedereeen op scherp. Elke kleinigheid zou binnen de kortste keren tot overspannen reacties kunnen leiden, met mogelijk ernstige gevolgen. We kunnen en mogen dat risico niet nemen."