Martens: "Resultaat bepaalt sfeer rondom ploeg"

Olga (Nuongirl)
Na een slecht begin van dit seizoen heeft AZ de smaak te pakken in de Eredivisie. De Alkmaarders verloren hun eerste twee duels van dit seizoen, maar wonnen daarna van PSV (1-0), Willem II (2-5) en Sparta (6-0). De ploeg van coach Louis van Gaal heeft het vertrouwen dan ook weer terug.

"Alles valt of staat met het resultaat. Ja, het is merkwaardig dat het zo snel om kan slaan. Na twee wedstrijden merkte je hier al dat er gevoelens opkwamen van het vorige seizoen. En hoe langer het resultaat dan uitblijft, hoe meer twijfel er insluipt," aldus Martens die zelf zijn rentree maakte in de wedstrijd tegen PSV nadat hij lange tijd aan de kant stond met een knieblessure. "Ik ben iemand die snel van blessures herstelt. Maar vervolgens duurt het bij mij heel lang voordat ik van wedstrijdfit tot topvormfit kom."

"Je moet er als twaalfde man wel meteen staan als er iemand wegvalt. De wedstrijd tegen PSV is de ommekeer geweest. Daar moet je een beetje geluk mee hebben. Maar we hebben die hele wedstrijd met discipline en werkkracht gespeeld. Dat was allemaal heel belangrijk voor de hele ploeg én voor mij."