Bob Peeters beëindigt carrière

Denny (nyny83)
Bob Peeters (34) heeft in samenspraak met Lierse SK zijn carrière beëindigd vanwege een chronische blessure. Nadat er opnieuw een scheurtje in zijn achillespees was geconstateerd, had de Belgische spits geen zicht meer op een rentree. Hij heeft al twee keer eerder een operatie aan de pees ondergaan.

"Het feit dat hij stopt met voetballen is voor Lierse een groot verlies", meldt de Belgische club op haar website. "Maar zijn gezondheid moet voorop staan. Bob moet nu in de eerste plaats aan zichzelf, aan zijn gezin en aan zijn toekomst denken."

Peeters was in 2006 teruggekeerd bij zijn oude club Lierse SK, dat hij tien jaar eerder had verlaten voor een avontuur in Nederland. Bij Roda JC presteerde hij met vijftien goals in dertig wedstrijden in zijn derde seizoen zo goed dat Vitesse enkele miljoenen wilde neerleggen om de spits naar Arnhem te halen. Bij Vitesse kon hij echter geen moment aan de verwachtingen voldoen, waarna hij vertrok naar Millwall in de Engelse First Division. Ook daar kon hij geen potten breken waarna hij vertrok naar Genk. Daar waren zijn negen doelpunten in 21 wedstrijden voldoende om de interesse te wekken van zijn oude club Lierse SK.