[SF] Uitslag race 1 Zolder

Olga (Nuongirl)
Liverpool heeft de vijfde race van het Superleague Formula-kampioenschap gewonnen. Op een nat Zolder wist Adrian Valles te profiteren van een slechte pitstop van Borussia Dortmund-coureur Paul Meijer, die tot dan op weg leek naar de zege. Uiteindelijk eindigde Meijer als derde. PSV-coureur Yelmer Buurman werd zevende, Robert Doornbos (AC Milan) viel uit.

Met de winst vandaag revancheerde Liverpool zich voor het magere weekend op de Nürburgring twee weken geleden, waar het Engelse team tweemaal veertiende werd.

Voor Beijing Gouan, de leider van het klassement, liep de eerste race in Zolder uit op een grote deceptie. De Chinese wagen kwam in de eerste bocht in botsing met de AC Milan-auto van Robert Doornbos, waarna beide coureurs de strijd moesten staken.

PSV-coureur Yelmer Buurman reed een goede race. De Nederlander begon als allerlaatste aan de wedstrijd maar knokte zich naar voren. Hij hield zijn auto op de baan, profiteerde van crashes van Sevilla, Galatasaray en AS Roma, en kwam uiteindelijk als zevende over de finish. Hierdoor blijft Buurman tweede in de strijd om het kampioenschap.