[A1GP] Andretti runt Team USA

Gerbert (Tackleberry)
Dit jaar zal een bekende naam zijn intrede doen in de A1GP, Team USA zal geleid worden door Andretti Green Racing. Teameigenaar Mario Andretti zal zelf aanwezig zijn tijdens het openingsweekend in Zandvoort.

Andretti Green Racing, naast Andretti eigendom van Kim Green en Kevin Savoree, is het meest succesvolle team in de geschiedenis van de Indy Racing League. Meest in het oogspringende resultaten zijn drie IndyCar titels (2004, 2005, 2007) en twee maal winst tijdens de Indy 500 (2005, 2007).

Michael Andretti over zijn nieuwe autosportavontuur: "We zijn erg trots om de Verenigde Staten te vertegenwoordigen op het competetieve niveau dat wordt geboden door de A1GP. Andretti Green is fortuinlijk geweest om in slechts zes jaar behoorlijk succesvol te zijn en we kijken uit om bij het mondiale platform van de A1GP aan te sluiten."

Tony Teixeira, voorzitter van de A1GP, zei: "We zijn trots om een dergelijk succesvol en gerespecteerd team in de A1GP te hebben. De laatste jaren hebben een aantal van de bekendste namen in de autosport zich met de A1GP geassocieerd. Om dan een naam die synoniem staat met racen op het hoogste niveau in de VS te verwelkomen kan alleen maar eraan bijdragen om het aanzien van de klasse in de VS en de rest van de wereld te vergroten."

De rijdersbezetting van Team USA wordt later dit weekend nog bekend gemaakt. Meest gehoorde naam in het geruchtencircuit is Danica Patrick.