Vooruitblik Eredivisie Speelronde 5

Olga (Nuongirl)
Komend weekend wordt in de Eredivisie de vijfde speelronde afgewerkt. Hieronder volgt een vooruitblik op komend weekend.

Vanavond trappen AZ en Sparta af voor de vijfde ronde in de competitie. Na een slechte start zijn de Alkmaarders weer opgekrabbeld. PSV en Willem II werden verslagen en in de beker was AZ te sterk voor Heracles. Sparta is de nummer vijftien en wist tot nu toe slechts tweemaal gelijk te spelen. Zal het de Rotterdammers lukken om de opmars van AZ te verstoren? Louis van Gaal vreest in elk geval de snelle en onvoorspelbare aanvallers Rydell Poepon, Charles Dissels en Joshua John.

PSV treft morgen De Graafschap. Voor de landskampioen is er de hoop dat ze goed zijn hersteld van de 3-1 nederlaag van afgelopen woensdag tegen Liverpool. De Superboeren zullen er ongetwijfeld vol op gaan klappen. Ook zaterdagavond staan Heracles Almelo - Roda JC en Vitesse, dat nog slechts een punt haalde, tegen Willem II op het programma.

Koploper FC Groningen moet het zondag opnemen tegen ADO Den Haag. Promovendus ADO begon dit seizoen zeer sterk en staat nu vierde met zeven punten. De vraag is of zij er in zullen slagen de Groningers hun eerste nederlaag van dit seizoen toe te brengen. Feyenoord speelt tegen NEC. Beide clubs wisten zich te plaatsen voor de groepsfase in de strijd om de UEFA Cup, dus het kan zondag in Rotterdam wel eens een interessante wedstrijd worden. Verslaat Mario Been als trainer zijn geliefde club opnieuw? Ajax en Heerenveen wisten zich ook allebei te plaatsen voor de volgende ronde in de UEFA Cup. Zondag spelen de beide clubs in het Abe Lenstra-stadion tegen elkaar. Deze duels zijn altijd doelpuntrijk. Ook FC Volendam - NAC Breda en FC Utrecht tegen FC Twente worden zondag gespeeld. De promovendus gaat aan de Dijk op jacht naar de eerste punten.



Programma vijfde speelronde:
DatumThuisUit
03/10AZSparta
04/10VitesseWillem II
04/10PSVDe Graafschap
04/10Heracles AlmeloRoda JC
05/10FC GroningenADO Den Haag
05/10FeyenoordNEC
05/10FC UtrechtFC Twente
05/10FC VolendamNAC Breda
05/10SC HeerenveenAjax