[Upd] Van der Sar terug in Oranje

Matthias (Veritaz)
Maarten Stekelenburg zal de komende vier tot zes weken genoegen moeten nemen met een plaats op de tribune. De keeper van Ajax en het Nederland elftal heeft last van een geïrriteerd spiertje in zijn schouder en zal de komende anderhalve maand moeten herstellen.

Doordat ook Henk Timmer niet fit is zit bondscoach Bert van Marwijk zonder zijn eerste twee keuzes op die positie. Hij zal waarschijnlijk Sander Boschker of Kenneth Vermeer oproepen. Edwin van der Sar heeft aangegeven dat hij in een noodgeval beschikbaar is voor Oranje. Van der Sar bedankte na het afgelopen EK voor het Nederlands elftal om zich honderd procent te richten op zijn club, Manchester United.

Kenneth Vermeer zal voorlopig het doel van de Amsterdammers verdedigen. Hij deed dit afgelopen donderdag al tegen FK Borac. Dennis Gentenaar heeft eveneens plaatsgenomen in de ziekenboeg. De veteraan heeft last van een hernia. Afgelopen donderdag zat daarom de keeper van Jong Ajax, Sergio Padt, op de bank als reserve doelman.

Update:
Edwin van der Sar keert wel degelijk terug bij het Nederlands elftal. Zijn naam zal tijdens de kwalificatieduels tegen IJsland en Noorwegen op het wedstrijdformulier staan.

Van der Sar keert terug omdat zowel Maarten Stekelenburg en Henk Timmer in de lappenmand zitten. Hij had al aangegeven in een noodgeval beschikbaar te zijn. Nu heeft bondscoach Bert van Marwijk dus besloten om een beroep op de recordinternational van Oranje.