[Upd] Directeur NOC*NSF ontslagen

Matthias (Veritaz)
Directeur Sport Hans Sturkenboom van het NOC*NSF is met onmiddellijk ingang uit zijn functie gezet, dat meldt het AD vrijdag. Het boterde al langer niet tussen Sturkenboom en met algemeen directeur Theo Fleddurus. Waarschijnlijk is dat de reden van het vertrek van Sturkenboom.

Sturkenboom werd vooral bekend als lid van het Team de Mission tijdens de Spelen in Athene. Later werd dat concept overbodig toen het NOC besloot de constructie voor de Olympische Spelen in Peking te veranderen. De functie werd toen overgedragen aan Charles de Commenée, die twee weken geleden al vertrok naar de Britse atletiekbond. Sturkenboom werd in 2004 gevraagd door het NOC*NSF te komen werken bij de organisatie nadat hij eerder al bij het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur werkzaam was.

Update 16:15 uur

In een officieel persbericht bevestigt NOC*NSF dat Sturkenboom per 1 oktober niet langer in functie is als directeur van de sportkoepel.

Hij is wel gevraagd om adviseur van het bestuur te blijven ter afronding van de eerste fase van het Olympisch Plan 2028. Sturkenboom heeft dat verzoek nog in beraad.