Honda toont interesse in Heidfeld

Sander (sanger)
Het Formule 1-team van Honda is reeds volop bezig met 2009. De Japanse autobouwer is volgens de geruchten al vergevorderd met de ontwikkeling van het nieuwe KERS-systeem en de teamleiding is druk bezig om de coureurs voor volgend seizoen vast te leggen.

Het is ondertussen geen geheim meer dat Honda serieuze interesse in Fernando Alonso heeft. Zijn komst is echter onzeker, mogelijk zelfs onwaarschijnlijk. Reden voor Honda om ook verder te kijken op de rijdersmarkt. Eén van de coureurs die nog niet zeker is van een stoeltje voor volgend seizoen is Nick Heidfeld. Door een zeer matige seizoenstart is de Duitser nog altijd niet verzekerd van een plekje bij BMW voor 2009.

Honda’s teamdirecteur Nick Fry bevestigde de interesse in de ervaren Duitser: "Ik heb al met Nick gesproken en dat was meer dan alleen elkaar begroeten." Ook GP2 vicekampioen Bruno Senna lijkt een goede kandidaat te zijn, al gaan de geruchten dat dit slechts om een testcontract zou gaan. "Bruno heeft de naam en de genen," aldus Fry.

Van de huidige Honda-coureurs lijkt Jenson Button redelijk zeker te zijn van een zitje.