Briatore: "Alonso blijft niet om deze zege"

Olga (Nuongirl)
De teambaas van Renault, Flavio Briatore, heeft gezegd dat de overwinning van Fernando Alonso gisteren in Singapore geen garantie is dat de Spanjaard ook volgend jaar voor het team zal rijden. De oud-wereldkampioen heeft nog altijd geen beslissing genomen over wat hij in 2009 gaat doen.

"Deze overwinning zal aan die situatie niets veranderen", aldus Briatore gisteravond. "We hebben een goede relatie met Fernando. We zijn met elkaar in gesprek en we zullen zijn beslissing respecteren. Dat is alles wat ik hier op dit moment over kan zeggen."

"Dit was een fantastische race. Dit is geweldig voor het team en natuurlijk grandioos voor Fernando. De wagen was het hele weekend erg goed, al was het wel erg jammar dat Fernando een technisch probleem kreeg in de kwalificatie. Hij had een goede kans op een plekje op de eerste startrij. Na de kwalificatie hebben we niet zo goed geslapen, omdat we voor ons gevoel een geweldige kans hadden laten varen. Maar zondag was alles anders. Natuurlijk, we hadden wat geluk met de safety car, maar het resultaat telt," aldus de flamboyante Italiaan.