[A1GP] Uitkijken naar races in Zandvoort

Sally (Tessa)
Volgend weekend 4 en 5 oktober zal het vierde seizoen van de A1GP World of Motorsport van start gaan met het A1GP-motorsportevenement in Zandvoort. Tijdens dit evenement zal worden geracet met een kortere startlijst dan werd verwacht.

De organisatie heeft er geen geheim van gemaakt dat de wagenbouw vertraging heeft opgelopen en dat dit van invloed is op het aantal starters in de Nederlandse kustplaats. "Het is jammer dat we ons in deze situatie bevinden. Een klein aantal teams zal in Zandvoort niet starten. Hoewel deze teams uiteraard erg teleurgesteld zijn, begrijpen ze dat wij al het mogelijke hebben gedaan, maar helaas in tijdsnood zijn gekomen," aldus de CEO van A1GP, Pete da Silva.

"Ik ben me ervan bewust hoe hard onze teams hebben gewerkt, en ook nu nog dag en nacht aan de slag zijn. Het feit dat sommigen volgende week niet aan de start kunnen verschijnen, ligt niet aan het gebrek aan inzet. We hebben ontzettend veel hulp gekregen uit vele hoeken en ik wil vooral onze leveranciers, partners en sponsors bedanken die ons hierbij hebben gesteund. We hebben velen van hen om erg veel gevraagd en ze hebben stuk voor stuk geleverd. Alle teams die deelnemen, willen de fans het spannende entertainment bieden dat zij in de loop der tijd zijn gaan verwachten van A1GP op het circuit van Zandvoort," zo voegde hij eraan toe.

Het gerucht dook zelfs op dat de race op Zandvoort net als die in Mugello niet door zou gaan. Nederlander Jan Lammers verwachtte dat er niet meer dan achttien auto's aan de start zouden verschijnen en dat is nu dus waarheid geworden.

De wedstrijdenreeks streeft ernaar alle landen aan de start te laten verschijnen bij het tweede A1GP-evenement van het vierde seizoen, van 7-9 november in het Chinese Chengdu. De A1GP Zandvoort zal wel meetellen voor het kampioenschap, al was er eerder twijfel over.

Het volledige programma voor het komende weekeinde kun je hier nalezen. Onze landgenoot Ho-Pin Tung deelt weer een stoeltje voor China met Cong Fu Cheng.