[MotoGP] Stoner niet op pole door mug

Peterselieman
Regerend MotoGP-kampioen Casey Stoner start morgen tijdens de race vanaf de tweede plaats achter Yamaha-coureur Jorge. Stoner wijdt het niet behalen van de eerste plaats aan een mug die op zijn vizier zat. Zijn teamgenoot Marco Melandri eindigde als zestiende.

"Voor de wedstrijd ziet het er allemaal goed uit," aldus Stoner. "We moeten nog wel wat dingen verbeteren, maar we zijn zeker tevreden met de rondetijden van vandaag. Toch ben ik ook teleurgesteld over de kwalificatie. De tweede kwalificatieband bracht niet wat we ervan hadden verwacht en toen ik onderweg was met de derde kreeg ik een mug op mijn vizier. Ik kreeg de tear-off er niet af omdat ik zo hard ging. Het leidde allemaal enorm af. Het klinkt knullig, ik weet het, maar het zit gewoon allemaal niet mee."

Melandri was niet te spreken over het resultaat van de kwalificatie. "Het ging vandaag zoals het dit hele seizoen al gaat. Als de weersomstandigheden slecht zijn, doen we het redelijk. Maar is het droog dan hebben we steevast dezelfde problemen. Bij het remmen gaat het goed, maar bij het uitkomen ben ik verschrikkelijk langzaam. De machine glijdt alle kanten op en dat past niet bij mijn rijstijl. Het zal een zware race worden."