Dirar en Tchité worden geen Rode Duivels

Michel (methodmich)
België zal in de WK-kwalificatie geen beroep kunnen doen op Mohammed Tchité en Nabil Dirar. Onlangs wilde bondscoach René Vandereycken de spelers laten debuteren in de nationale ploeg, maar er waren teveel twijfels of dit wel mocht.

De 24-jarige Tchité, die werd geboren in Burundi, wilde graag voor de Rode Duivels spelen. De nationale bond van Rwanda stelde echter dat de aanvaller van Racing Santander voor hen moest gaan spelen en schermde met een door Tchité getekend Rwandees document. Slechts als de aanvaller kan aantonen dat dit een vervalst document is, kan de Belgische bond mogelijk proberen Tchité alsnog speelgerechtigd te krijgen.

De 22-jarige Nabil Dirar van Club Brugge speelde in het verleden een interland voor het beloftenteam van Marokko. De aanvaller is inmiddels te oud om nog voor een ander land te komen, maar de Belgen ondernamen toch een poging. Dirar vindt het echter te lang duren: "Ik hoor dat de Belgische bond nog altijd een afwachtende houding aanneemt in mijn dossier. Sorry, maar ik kan niet blijven wachten." De verwachting is nu dat Dirar komende maand zal debuteren in het nationale elftal van Marokko.