'Rens Blom stopt met polsstokhoogspringen'

Stefan (sportfreak)
Rens Blom stopt hoogstwaarschijnlijk met polsstokhoogspringen. De Limburger geeft vrijdag een persconferentie over zijn toekomst en zal daarbij naar verwachting zijn afscheid aankondigen.

Blom beleefde zijn hoogtepunt in augustus 2005, toen hij in Helsinki wereldkampioen werd. Een primeur in de Nederlandse atletiek. Daarna werd Blom geplaagd door diverse zware blessures, waardoor hij zich niet wist te plaatsen voor het EK in Göteborg (2006), de WK in Osaka (2007) en de Olympische Spelen in Peking (2008).

Blom sprong afgelopen woensdag in Aken zijn laatste wedstrijd, hij ging over een hoogte van 5.30 meter. Het persoonlijk record van Blom in 5.81 meter. Hij deed tweemaal mee aan de Olympische Spelen. In Sydney (2000) werd hij vijftiende, in Athene (2004) negende.

De afgelopen weken liet hij zich voor de zoveelste keer uitvoerig door gespecialiseerde artsen onderzoeken. Blom gaf zelf aan dat de resultaten niet positief waren: "Mijn gezondheid staat voorop. Ik wil ook na mijn loopbaan pijnvrij kunnen wandelen, fietsen en rennen. Dat is nu niet het geval. Ik ben topsporter en wil met de top meekunnen. Dat is mijn voorwaarde."