Coureurs bezorgd over bocht 10

vw_caddy
De meeste rijders en toeschouwers zijn lovend over het nieuwe Marina Bay circuit in Singapore, waar zondag de eerste Formule 1-race zal worden verreden in dat land. Toch hebben de coureurs nog wat aanmerkingen op het circuit waaronder bocht 10. In deze bocht liggen te hoge kerbstones die de auto zwaar kan beschadigen.

De betreffende bocht wordt door de coureurs geclassificeerd als 'krap'. Volgens de coureurs zijn ook de kerbestones in bocht 10 te hoog waardoor het chassis of de bodem van de auto ernstig kapot kan gaan als je er over heen dendert. Ook de kerbs in bocht 13 zijn volgend de coureurs te hoog. "Ik snap wel dat ze voor hoge kerbs hebben gekozen in bocht 10, omdat er op die plek geen ruimte is voor een uitloopstrook. Anders heb je daar een snelle bocht op een gevaarlijk punt," aldus onder andere Sebastien Bourdais. "Maar dan nog, het is gevaarlijk."

Ook Fernando Alonso uit zijn zorgen over bocht 10. "Het is niet de beste oplossing die je kan bedenken. Als je hier de chicane mist is je auto beschadigd. Hier maken we ons wel zorgen over, al weet ik ook niet wat of het voor morgen kan worden opgelost."

Racedirecteur Charlie Whiting heeft de betreffende bochten al onderzocht en beraadt zich op aanpassingen.