Onzekerheid over EK 2012

Matthias (Veritaz)
Het is nog onduidelijk of Polen en Oekraïne daadwerkelijk het EK van 2012 mogen organiseren. Donderdag of vrijdag komt het uitvoerend comité van de UEFA met uitsluitsel over de zaak. Mocht het EK worden afgenomen van de twee Oost-Europese landen dan zal Spanje de touwtjes in handen nemen.

De problemen waar de Europese voetbalbond mee zit, liggen vooral in Oekraïne. Het land heeft nog steeds problemen met de aanleg van het grootste voetbalstadion van het land in Kiev. Het project was uitbesteed aan een Chinese aannemer, maar het blijkt nog steeds niet goed te gaan. Ook de instabiele politiek in het land lijkt niet mee te werken aan het probleem. Bovendien zijn de infrastructuur en de opvang nog niet geregeld. Het land zou de enorme stroom van supporters uit heel Europa nooit aankunnen.

Voor Platini zou het een kleine ramp zijn als de twee landen de organisatie zou worden afgenomen. Bij zijn aanstelling beloofde hij dat hij Oost-Europese landen meer zou betrekken bij het voetbal. Daarom wilde hij ook dat het aantal landen wat mee mag doen aan een EK zou worden vergroot van 16 naar 24.