Kruis: "Meeste olympiërs blijven international"

Peterselieman
Herman Kruis heeft als nieuwe bondscoach van de Nederlandse hockeyvrouwen inmiddels een rondje gemaakt langs alle olympische internationals. De conclusie van die gesprekken is dat Lisanne de Roever, Eefke Mulder en Minke Booij hebben laten weten dat ze hun interlandloopbaan niet gaan verlengen.

Minke Smabers en Fatima Moreira de Melo hebben extra bedenktijd gevraagd en de overige olympiërs hebben te kennen gegeven graag door te willen gaan als international.

"Veruit de meeste speelsters die naar Beijing zijn geweest willen doorgaan," laat Kruis weten aan hockey.nl. "Maar dit betekent niet automatisch dat ze ook international blijven. Ik moet nog bekijken wie er in mijn plannen passen." De Beijing-gangers hebben van Kruis vrijaf gekregen tot 1 januari.

Dat wil niet zeggen dat ook de nieuwe bondscoach tot aan het nieuwe jaar niets gaat doen. Kruis: "Ik begin op 7 oktober te trainen met een groep potentiële internationals. De komende weken gebruiken ik en mijn staf om die selectie te bepalen."