FIA verklaart beroep McLaren niet ontvankelijk

vw_caddy
Zoals al werd verwacht heeft de FIA het beroep dat McLaren instelde naar aanleiding van de ontvangen straf in België niet ontvankelijk verklaard. Het Court of Appeal laat weten geen uitspraak te kunnen doen omdat de straf een drive-through penalty betrof waartegen men geen beroep kan instellen.

Lewis Hamilton kreeg die straf nadat hij in Spa een chicane afsneed en daarvan, volgens de aanwezige stewards, voordeel had. Normaal gesproken krijgt de coureur hiervoor een drive-through penalty, maar omdat het incident in de laatste ronden gebeurde, werd er een tijdstraf gegeven zonder dat de coureur door de pitstraat hoeft heen te rijden.

Volgens artikel 152 van de 'International Sporting Code' kan men niet in beroep gaan tegen een drive-through penalty. Het Court of Appeal kon dan ook niets anders doen dan het beroep niet ontvankelijk te verklaren. "Na de uitleg gehoord te hebben van alle partijen concludeert het hof dat het beroep dat McLaren Mercedes heeft ingesteld niet-ontvankelijk is," zo verklaart de FIA.