Uilenberg: "Suárez verdiende een penalty"

Olga (Nuongirl)
Na afloop van Feyenoord - Ajax van afgelopen weekend moest arbiter Eric Braamhaar het ontgelden. De Amsterdammers voelden zich bestolen door de arbiter. Scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg heeft gezegd dat hij die kritiek wat overdreven vindt.

"Er is geen scheidsrechter in Nederland die bewust fouten maakt. Het penaltymoment met Luis Suarez was cruciaal, maar er staan me ook momenten op het netvlies dat Ajax de wedstrijd kon beslissen. Ik begrijp de emotie, maar niet meer dan dat," aldus Uilenberg.

Volgens de oud-scheidsrechter ging Braamhaar wel in de fout toen hij Suárez geen strafschop gaf. "Hier kunnen we kort over zijn, en daar baalt Eric ook vreselijk van: dit was een strafschop. Als hij het moment vanuit het camerastandpunt achter het doel had gezien, had hij zonder meer voor een penalty gefloten. Doordat Maarten Stekelenburg de bal ver uittrapte, Eric op grote afstand stond en de spelers 'in de rug' zag, beoordeelde hij de situatie helaas anders," aldus Uilenberg die het onzin noemt dat het in het achterhoofd van de scheids meespeelde dat het Suárez was die viel. "Ja, het was een cruciaal moment. Maar ik kan me niet voorstellen dat het heeft meegespeeld dat het Suárez betrof. Het is in elk geval geen beleid om hem géén penalty's meer te geven."