Massa: "Problemen zijn opgelost"

Peterselieman
Op Monza kwam Ferrari niet uit de verf door te koude banden, maar volgens Felipe Massa heeft zijn team dit tijdens de tests in Mugello opgelost. De problemen zouden te maken hebben met de remmen die er voor zorgden dat de banden niet op temperatuur kwamen in natte en koude omstandigheden.

De remmen die gemaakt zijn van carbon, wat een hoge arbeidstemperatuur vereist. In de regen kan deze niet gehaald worden, waardoor de remmen minder goed werken en de banden niet meer goed opgewarmd kunnen worden. In Monza waren de Ferrari's hierdoor relatief langzaam op de rechte stukken en moesten ze voor de chicanes vroeg in de remmen.

In Gazzetta dello Sport zegt Massa dat een natte testdag in Mugello daarom ideaal was. "Het is fijn dat ik hier in natte omstandigheden heb kunnen testen om een goede vergelijking te kunnen maken. Het is een stuk beter nu en dat is belangrijk gezien de races die nog komen, want daarin is regen niet uitgesloten."

"Toch wil ik ook weer niet zeggen dat het puur door de auto komt dat we de laatste races wat minder presteren. Ik denk dat de resultaten weerspiegelen dat er sprake was van een combinatie tussen toevalligheden en specifieke situaties. We kunnen heus wel goed presteren in de regen. En aangezien het nu regende tijdens de test konden we onze zwakke punten verbeteren."

Wat betreft de race in Singapore kan het wat betreft Massa best regenen, al wil hij wel liever een droge race. Op nieuwe banen is Ferrari altijd sterk zo hebben de afgelopen tien jaar uitgewezen. Vijf van de zes races werden door het team uit Maranello gewonnen. "Het is heus niet zo dat het daarom zeker is dat ik de race ga winnen. Statistieken zijn slechts statistieken," aldus Massa.

Het circuit in Singapore wordt door de Braziliaan beschouwd als een kruising tussen Monaco en Valencia. "Langzamer dan Valencia, maar groter en beter dan Monaco. Op de computer vond ik het circuit best leuk, hopelijk is dat in het echt ook zo."