Theissen: "Geen breuk met Kubica"

Peterselieman
Onlangs doken er in de media berichten op dat de verhoudingen tussen Robert Kubica en BMW Sauber onder druk stonden, waardoor de Pool mogelijk zou vertrekken bij het team. Teambaas Mario Theissen zegt dat er niets aan de hand is en dat Kubica gewoon volgend jaar voor het team zal rijden.

De geruchten doken op na de race op Spa toen Kubica van de teamleiding niet van banden mocht wisselen in de laatste ronden, terwijl teamgenoot Nick Heidfeld wel intermediates kreeg en uiteindelijk daarmee tweede werd. Kubica zou gezegd hebben dat het team hem niet de volledige aandacht zou geven, terwijl hij er wel het beste voorstond in het kampioenschap.

"Vervolgens werd mij gevraagd hoe de situatie in Monza was. Die uitspraken werden op hun beurt ook weer omgezet in een harde verklaring," aldus Theissen. "In de persconferentie van vrijdag werd ik gevraagd of een coureur een straf kan krijgen door zijn uitspraken. Het enige dat ik zei was dat ik niet over de inhoud van een contract wilde praten. Die journalist maakte er vervolgens van dat Theissen het bestraffen van zijn coureur niet uitsluit!"

"Het blijkt weer eens dat van een mug een olifant wordt gemaakt. Natuurlijk is het zo dat Robert en het team wat dingen moeten bespreken, maar dat gaat over de prestaties van de wagen. We hebben ons niet zo weten te ontwikkelen als we voor ogen hadden. Dit hebben we al meerdere keren besproken en ik ben er daarom ook zeker van dat Robert en het team in gesprek blijven."

"Het hele seizoen hebben we zo onze ups en downs. Wat we in Monza zagen was fantastisch," waarmee Theissen doelt op de zege van Vettel. "Het betekent dat er van alles kan gebeuren en dat we daar ook zeker voor zullen vechten. Als de kans zich aandient grijpen we die ook."