Williams test nieuwe achtervleugel in Jerez

Peterselieman
Williams-coureur Kazuki Nakajima heeft woensdag tijdens de tweede testdag in het Spaanse Jerez een nieuwe achtervleugel getest. Deze voldoet aan de reglementen van 2009 en is veel smaller dan de huidige. Onlangs besloot Williams haar focus volledig te verleggen naar volgend seizoen.

"We hebben de auto van dit jaar bijna maximaal ontwikkeld. Het accent komt nu te liggen op de auto voor 2009," aldus teambaas Frank Williams. Voor volgend jaar zijn de regels behoorlijk veranderd. Zo wordt KERS geïntroduceerd en wordt de aerodynamica aangepakt om te zorgen voor minder downforce. Zo hoopt de FIA dat het inhalen in de sport bevorderd wordt.

Naast de achtervleugels werkt Williams in deze testsessie ook aan het KERS-systeem. Om te voorkomen dat de monteurs een schok krijgen als ze de auto aanraken, dragen ze dikke handschoenen. Ook andere teams waarschuwen voor de gevaren van een werkend KERS op de wagen. Zo gebruikt Honda daar grote waarschuwingsborden voor om aan te geven of het systeem in werking is of niet.