Vettel test voor Red Bull

Sally (Tessa)
Sebastian Vettel heeft in Jerez de la Frontera tijdens de tweede testdag zijn rondjes gereden in een Red Bull. De jonge Duitser, afgelopen weekend nog winaar in een Scuderia Toro Rosso op Monza, zal in 2009 voor het Oostenrijkse team rijden.

Het is niet de eerste keer dat Vettel in de RB4-wagen plaatsneemt, ook in februari reed hij al eens in de auto, toen David Coulthard vanwege nekproblemen niet kon testen. In het kader van een uitwisseling test Sébastien Buemi, Red Bulls derde coureur, in Spanje een Toro Rosso. De Zwitserse coureur is één van de kandidaten om het stoeltje van Vettel in te nemen bij het zusterteam van Red Bull. Donderdag zal voormalig Super Aguri-coureur Takuma Sato plaatsnemen in de Toro Rosso-wagen.

Voormalig Formule 1-coureur Marc Surer is terughoudend wat betreft het ophemelen van Vettel, hij is van mening dat de jongeling nog altijd veel moet leren en dat hij nog niet klaar is voor de échte topteams als Ferrari en McLaren. Ook de Duitser zelf ziet zich zeker niet als 'de nieuwe Michael Schumacher'.

Surer blikte terug op het fantastische weekend in Monza voor Vettel: "We moeten nu natuurlijk wel realistisch blijven en zeggen dat hij ook wel wat geluk heeft gehad. Hij (Vettel, red.) zat op het juiste moment in de juiste auto die perfect paste bij de weersomstandigheden. Dat neemt niet weg dat hij nog altijd veel moet leren en bij Toro Rosso en Red Bull kan dat prima. Bij de grote topteams zou hij direct onder een zeer grote druk komen te staan."