RTL wil Champions League

vw_caddy
'Football is coming home', zo maakte de NOS duidelijk in de vele reclamespotjes de afgelopen maanden. De publieke omroep mag dan de eredivisie terug hebben, het meer commerciële Champions League gaat vanaf volgend jaar waarschijnlijk naar RTL of SBS.

De rechten die de NOS heeft om de Champions League uit te zenden lopen dit jaar af en de vraag is of de NOS de rechten voor de komende jaren wel kan betalen. Door het binnenhalen van de eredivisie zijn de mogelijkheden van de NOS beperkt, zeker als je bekijkt dat er voor het huidige Champions League-pakket al 26 miljoen euro moest worden betaald.

Een woordvoerder van RTL noemt de Champions League 'een mooie aanvulling' voor het voetbal dat men al heeft en ook SBS heeft interesse om het miljoenenbal uit te zenden. De commerciële zenders vinden de Champions League ook beter bij hun passen omdat er rondom het toernooi vele miljoenen euro's omgaan en de commercie steeds grotere vormen aanneemt. De NOS wil de Champions League echter niet bijvoorbaat opgeven. "Het marketingbureau dat de rechten verkoopt heeft zich nog niet in Nederland gemeld," aldus NOS-directeur Jan de Jong. "Dat betekent dat ze er rekening mee houden dat het pakket minder geld gaat opbrengen. Afhankelijk van hoe het gaat lopen, nemen we een besluit."