Massa: "Ik heb Kimi niet nodig"

vw_caddy
De regerend wereldkampioen Kimi Räikkönen staat in het huidige F1-seizoen 20 punten achter op zijn teamgenoot Felipe Massa en 21 op Lewis Hamilton, en dat met nog vier races te gaan. Ferrari-teambaas Stefano Domenicali gaf Räikkönen in de media al voorzichtig een hint dat hij Massa zal moeten helpen om Ferrari dit jaar kampioen te maken.

Felipe Massa verwacht echter geen hulp en gaat uit van eigen kracht. "Of ik het kampioenschap nou pak of niet, dat is niet afhankelijk van wat Kimi gaat doen," zo vertelt Massa tegen de Duitse pers. "Ik zit in de auto, ik ben de coureur die races moet winnen, ik ben degene die fouten maakt."

Als de Braziliaan wordt gevraagd naar zijn relatie met Räikkönen antwoordt Massa dat het strikt professioneel is. "Wij werken met elkaar en Ferrari wil wereldkampioen worden. Maar we zijn geen vrienden, we hebben geen relatie buiten het werk om. Als we samen een vergadering hebben en het is afgelopen, dan trekt hij de deur open en is hij weg." Wat dat betreft heeft hij volgens eigen zeggen een betere relatie met zijn vorige teamgenoot Michael Schumacher. "Schumacher is als een oudere broer van mij."