FC Groningen behoedt AZ voor blunder

vw_caddy
De Alkmaarse voetbalclub AZ maakte eerder dit seizoen een administratieve blunder door een geschorste speler op te stellen, maar van die fout lijkt men nog niet geleerd te hebben. Tijdens het duel tussen het Alkmaarse beloftenelftal en die van FC Groningen maakte AZ weer een grote blunder, maar wist deze op tijd te herstellen door een tip van nota bene een internetredacteur van de Groningse club.

Op het wedstrijdformulier van het beloftenduel vulde AZ zes spelers in die 23 jaar of ouder zijn. Volgens de reglementen echter mogen er maximaal vier veldspelers plus één keeper boven de 23 jaar op het formulier staan. Een internetredacteur van FC Groningen viel dit direct op en pleegde een belletje naar Alkmaar.

"De KNVB werkt sinds twee weken met een digitaal systeem voor de wedstrijdformulieren waarmee automatisch te zien moet zijn of er te veel spelers van 23 jaar en ouder meedoen," aldus Jong AZ-trainer Marcel Bout. "Dit systeem is blijkbaar niet waterdicht. En wij hebben zelf Ari en Poulsen uit voorzorg naar de kant gehaald."