Hamilton: "Foutje met de banden"

vw_caddy
Lewis Hamilton zal nog nooit zo teleurgesteld zijn als na de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië op zaterdagmiddag. De Brit wist de derde en laatste kwalificatiesessie niet te bereiken en strandde op de vijftiende positie.

Oorzaak voor het slechte kwalificeren is de verkeerde bandenkeuze, zo verklaart Hamilton na afloop. "Het was een gezamenlijk besluit om te starten met intermediates in Q2. We hadden gedacht dat dit de juiste keuze was omdat de baan droger werd, maar de grip met deze banden was ontzettend slecht dus ik kwam weer naar binnen voor de extreme-wets."

Bij het uitrijden van de pits begon het vervolgens harder te gaan regenen en had Hamilton volgens eigen zeggen het moment gemist waarop de baan het snelst was. "Het was daarnaast erg lastig om mijn rempunten te bepalen. Dat is mij nog nooit overkomen in de Formule 1 dus ik mag eigenlijk niet klagen. Morgen is de race, ik ga mijn best doen om verder naar voren te komen."

McLaren-teambaas Ron Dennis voegde nog aan de verklaring van Hamilton toe dat ook Kimi Räikkönen en Robert Kubica de derde sessie niet wisten te bereiken. "Het draaide er op uit dat er maar een paar momenten waren in Q2 waarop de baan het snelst was. Helaas pakte dat niet goed uit voor Lewis."