De racedag van Swindler - kwalificatie

Sally (Tessa)
FOK!sport riep een tijdje geleden op om verhalen over (voetbal)wedstrijden in te sturen. Op deze manier kan een supporter zijn beleving in het stadion beschrijven, wat veel media vaak vergeten. Dat dat ook bij een F1-race kan, bewijst Swindler opnieuw, vanuit Italië op het circuit van Monza. Zijn verslag van vrijdag staat hier.

"Hallo racefans,

Vandaag werd de kwalificatie voor de GP van Monza verreden. Gisteravond is het nog laat geworden voor mij (Italianen kunnen goed feesten, ondanks dat ik een van de weinige was die niet gehuld was in het rood van Ferrari.) Toen ben ik naar het hotel gegaan. Ik kon absoluut niet slapen, zou het morgen dan gaan regenen of breekt toch de zon door, hoe zou een kwalificatie verlopen die volledig verreden zou worden onder natte omstandigheden? Van dat soort vragen spookten door mijn hoofd. Ik denk dat de coureurs bij dit soort dingen een knop omzetten anders is het niet te doen.

"Maar goed, om 9 uur stond het busje toch echt klaar om ons weer naar het circuit te brengen. Door het drukke verkeer kwamen we rond 10 uur aan. Het was 20 graden en bewolkt. Ik liep richting van de paddock, en moest toch wel even stilstaan toen ik de vrachtwagens en motorhomes weer zag, wat een geweldige sport is dit toch. De gedachte aan hoeveel geld dit wel niet kost en hoeveel mensen hiermee geholpen kunnen worden schoot ook door m'n hoofd maar ik werd snel alweer overdonderd door mooie Red Bull-dames.

"Aangekomen bij Mclaren ben ik even wat gaan drinken en heb wat magazines gelezen. Ik raakte aan de praat met een monteur, hij zat er erg mee wat er in Belgie is gebeurd. Hij vertelde me dat het het ergste moment van zijn leven is geweest. Enigszins verbaasd vertelde ik hem dat hij dan een erg goed leven heeft gehad, dat brak het ijs natuurlijk, 22 september zal alles duidelijk worden vertelde ik hem. Inmiddels was het half 11 en de monteur vertrok om bij het opwarmen van de Mercedes-krachtbronnen te zijn.

"Ben toen naar de vrije training gaan kijken en merkte terwijl ik rondliep dat de sfeer anders was dan gisteren. Vandaag was het menens, vandaag zouden de startplaatsen verdeeld worden. Ik heb denk ik stuk of 20 man gezien die op hun Iphone het weerbericht nou volgden, mensen lieten elkaar het beeld zien van de wolken op het scherm. Zelf hoopte ik op regen, nou en die kwam er prachtig was het! Je had absoluut geen zicht op het rechte stuk, als er een auto langs kwam leek het net een vliegende wolk zal ik maar zeggen.

"Na de vrije training teruggelopen naar Mclaren en onderweg kwam ik Max Mosley tegen. Ik kreeg een nare gedachte toen ik hem zag, het is toch wel een oud vies mannetje vind ik zelf. Bernie daarentegen loopt door de paddock met een smile van zo "weer een paar miljoen erbij dit is van mij en ik heb veel macht". Respect heb ik toch voor die man.

"Naarmate de kwalificatie dichterbij kwam ging het steeds meer en harder regenen. Vanaf het moment dat de kwalificatie begon zat ik met kromme tenen tot aan de laatste seconden. Prachtig, jullie hebben het vast zelf ook allemaal bekeken. Het radioverkeer tussen Lewis en het team was ook prachtig. God wat wilde lewis graag maar hij had gewoon teveel (redelijk droge) tijd verloren. Het was te nat. Heikki heeft mijns inziens super gereden en perste er elke keer een goed rondje uit (relatief: de droogste baantijd en het minste verkeer.) Prachtig natuurlijk, ook voor Vettel. Iedereen klapte voor hem - was ik toevallig in het verkeerde Motorhome gaan zitten? - terwijl ikzelf het aan de ene kant wel jammer vond voor Heikki.

"Ik heb ontzettend veel zin in morgen ondanks de slechte startpositie van mijn favoriet. Maar mijn racehart klopt als een malle en ik denk dat ik niet de enige ben."

Swindler


Swindler zit nog het hele weekend in Monza en hoopt dat hij ook morgen een verslag kan sturen.

Wil jij je ervaringen in het stadion of bij een race ook met ons delen? Stuur dan een mail naar sport@fok.nl o.v.v. Ervaring van een user.