Bourdais: "Wil auto die mijn rijstijl past"

Sally (Tessa)
Sébastien Bourdais wil niet koste wat kost bij zijn huidige werkgever, Scuderia Toro Rosso blijven. Maar hij wil dan wél een wagen die bij zijn rijstijl past. Zijn stoeltje is voor 2009 nog altijd niet zeker, dus het lijkt een gewaagde uitspraak.

Bourdais legt de bal weer bij STR: "Het mag duidelijk zijn dat ik graag wil blijven, maar dat hangt ook af van de verwachtingen. Als ze bij Toro Rosso verwachten dat ik mijn rijstijl aan zal passen aan een auto waar ik niet graag mee rijd, dan is het misschien geen goed idee voor hun om mij te behouden. Als ze echter geloven in mijn potentieel en in mijn ideeën, dan zouden we het zeker een kans moeten geven en onze samenwerking verder voortzetten. Persoonlijk geloof ik namelijk dat ik de auto kan verbeteren, omdat ik daar tot nu toe altijd in geslaagd ben."

Gerhard Berger, teambaas van Toro Rosso, was tevreden over de prestaties van zijn coureur in België. Maar of die race voldoende was om Bourdais een stoeltje te te garanderen daar is de teambaas nog niet uit. Een aantal zwakke races deden de Fransman geen goed in ieder geval. Het team heeft zelfs herhaaldelijk aangegeven dat hij moest verbeteren en er gingen geruchten dat Bourdais halverwege het seizoen al zijn koffers moest pakken.

De races in Valencia en Spa-Francorchamps gingen echter al een stuk beter en de Fransman haalde beide keren de derde kwalificatiesessie. Berger wil hem dan ook nog een kans geven zich te bewijzen: "Maar het gaat bij hem niet om snelheid, maar om zelfvertrouwen. We hebben geen haast om een beslissing te maken. Laten we Monza nog afwachten en dan zien we wel. Als hij rijdt zoals in Spa dan is het in orde. Daar reed hij een geweldige race. Als hij zo door zou kunnen gaan, zou dat fantastisch zijn."

Bourdais lijkt zichzelf weer gevonden te hebben, nadat hij eerst niet met de wagen overweg leek te kunnen. Berger vroeg zich af waar die problemen dan vandaan kwamen, maar kan geen antwoord geven. "Ik weet het niet. Hij deed het in Valencia al goed. Misschien dat hij zelfvertrouwen heeft gekregen, misschien dat hij de druk voelde. Maar hij heeft fantastisch gereden."