Prodrive is licentie kwijt

Peterselieman
Prodrive wilde in 2008 aan de start verschijnen in de Formule 1, maar omdat klantenauto's niet zijn toegestaan, ging dit niet door. Hierdoor zou het aantal teams in de Formule 1 komen op twaalf, echter rijden er door het wegvallen van Super Aguri eerder dit seizoen nog maar tien teams hun ronden.

Door niet in Melbourne te starten is Prodrive waarschijnlijk het recht om te mogen starten in de Formule 1 kwijt. "Zoals bekend waren we helemaal klaar om dit jaar aan de Formule 1 deel te nemen met een klantenauto van McLaren, totdat een juridische procedure tegen onze deelname en het uitblijven van een nieuwe Concorde Agreement roet in het eten gooiden. Daardoor konden we onze plek op de grid voor 2008 niet innemen," aldus een woordvoerder van Prodrive.

"Nu moet ik toegeven dat ik niet precies weet wat de procedure in deze situatie is. Ik geloof dat toen we niet aan de start verschenen voor de race in Melbourne ons recht op deelname aan de Formule 1 verviel. Prodrive heeft desondanks nog steeds de ambitie om tot de Formule 1 toe te treden, maar we piekeren er niet over om in te stappen zolang de regels ons niet toestaan om mee te doen en competitief te zijn zonder daarbij teveel kosten te maken, bijvoorbeeld door het gebruik van klantenauto’s."