Heerenveen woedend op competitieleider KNVB

donroyco
SC Heerenveen is woedend op de KNVB. De Friese club wilde de competitiewedstrijd van komende vrijdag tegen Heracles Almelo verplaatsen in verband met interlandverplichtingen van veel spelers. De verschillende verzoeken werden steeds door de KNVB genegeerd.

"Dit is van de gekke", aldus directeur Yme Kuiper in Voetbal International. "Toen het competitieschema werd bekendgemaakt, hebben we meteen al geageerd tegen de datum van deze wedstrijd. Wij missen een flink aantal spelers door interlandverplichtingen en die komen pas donderdag terug."

De spelers van SC Heerenveen die interlandverplichtingen hebben deze week zijn: Danijel Pranjic (Kroatië), Mika Väyrynen (Finland), Kenny Steppe (Jong België), Michal Svec (Jong Tsjechië), Tarik El Younoussi (Jong Noorwegen), Henrico Drost en Calvin Jong-A-Pin (Jong Oranje).

Kuiper: "Dit is een héél vervelende situatie voor ons. Wij hebben dit in een vroeg stadium aangekaart bij de KNVB. En op allerlei manieren geprobeerd de wedstrijd naar zaterdag of zondag te verplaatsen. Dat kon allemaal niet, ongelooflijk!"

"Er is één of andere regel dat je alleen een wedstrijd mag verplaatsen als je Nederlandse internationals in je ploeg hebt", vervolgt Kuiper. "Dat is heel vreemd, want in Nederland voetballen meer buitenlandse internationals dan Nederlandse internationals. We gaan dit zeker aan de orde stellen bij de KNVB."

De internationals van SC Heerenveen melden zich pas woensdag en donderdag in Heerenveen. Kuiper: "Hóe ze terugkomen is maar afwachten. Ze hebben één of twee wedstrijden gespeeld, een reis in de benen; dat komt de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede. Dat is naar ons publiek toe ook niet goed."

Bert van Oostveen, competitieleider van de KNVB, reageert via woordvoerder Frank Huizinga: "Bijna elke club heeft internationals. De clubs hebben zélf met elkaar afgesproken een keer op vrijdagavond te spelen, dat kan niet steeds dezelfde club zijn. We kennen het verzoek van Heerenveen, maar de Eredivisie CV zegt: dit is een collectieve afspraak van de clubs."