"Alonso naar BMW, Honda of Ferrari"

Wouter (ziggyziggyziggy)
De geruchten rond de toekomst van Fernando Alonso zijn in volle gang. Zowel BMW, Honda als Ferrari worden genoemd als mogelijke toekomstige werkgevers van de Spaanse wereldkampioen.

Honda maakt er geen geheim van Alonso te willen inlijven. Ross Brawn, teambaas van de Japanse renstal, zegt te wachten op een beslissing van Alonso. "In mijn opinie is hij de beste coureur in Formule 1 op dit moment en we wachten graag af of hij beslist bij ons te komen rijden," aldus Brawn. "Voor mij zijn er drie razendsnelle coureurs die zich hebben gevestigd in de sport: Lewis, Kimi en Fernando. Als je kijkt naar die drie rijders voor een team als het onze, hebben we een coureur nodig die goed kan ontwikkelen, ervaring heeft en absoluut snel is. Ik denk dat Fernando al die kenmerken bezit. Lewis is erg snel, maar heeft nog niet genoeg ervaring. Kimi heeft niet de reputatie om een wagen te kunnen ontwikkelen, maar is wel snel."

Ondertussen gaan er ook geruchten over een link tussen Alonso en BMW. Het Duitse team zou niet tevreden zijn met Nick Heidfeld en zou hem willen vervangen door Alonso. De tweevoudig wereldkampioen zou al een contract voor drie jaar hebben getekend, maar de Spanjaard ontkent deze link.

Tenslotte gonst het ook van berichten dat Alonso al getekend zou hebben bij Ferrari. De Italiaanse ploeg heeft Felipe Massa tot het einde van 2010 onder contract, maar volgens ingewijden zou Kimi Räikkönen er na 2009 mee op willen houden. Dat zou betekenen dat Alonso het nog een jaar bij Renault zou moeten uitzingen voor hij in een rode bolide kan stappen.

Alonso zelf blijft nuchter onder de geruchtenmolen. "Ik zal eind september mijn toekomst verder bezien. Op dit moment is mijn prioriteit om Renault aan de vierde plaats in het constructeurskampioenschap te helpen," verklaarde de Spanjaard in het Duitse blad Auto Motor und Sport.