[A1GP] Brands Hatch erbij, Mugello vervalt

Gerbert (Tackleberry)
Brands Hatch zal voor het vierde seizoen op rij op de kalender staan, voor de derde maal op rij als seizoensafsluiter. De race op Mugello zal compleet komen te vervallen.

Pete da Silva, A1GP CEO, zegt: "We zijn blij om aan te kondigen dat de A1GP terugkeert naar Brands Hatch voor het vierde opeenvolgende jaar. We hebben hard gewerkt om een interessante kalender met uitdagende circuits samen te stellen voor de nieuwe A1GP Powered by Ferrari bolides. Brands Hatch zal een zinderende laatste race zijn."

Hoewel eerst werd aangegeven dat de openingsrace op Mugello uitgesteld zou worden, is vandaag bekend geworden dat de race volledig zal komen te vervallen. Er kon voor het evenement geen alternatieve datum gevonden worden. De race is daarom geschrapt uit de kalender voor het vierde seizoen.

Deze week zullen de teams beginnen met testen op Donington Park, op 9 en 11 september. Op het circuit van Snetterton zal de tweede sessie plaats vinden, op 23 en 24 september. Dit circuit zal tevens nog gastheer zijn van een eendaagse test op 1 oktober.

De huidige kalender ziet er als volgt uit:

datumcircuitland
5 oktZandvoortNederland
9 novChengduChina
23 novSepangMaleisië
25 janTaupoNieuw Zeeland
8 febJakartaIndonesië
22 febGautengZuid Afrika
15 mrtMexico CityMexico
29 mrtnnbnnb
12 aprPortimaoPortugal
3 meiBrands HatchGroot Britannië