Uitslag Porsche Supercup Spa

Sally (Tessa)
Had Jeroen Bleekemolen al het kampioenschap binnen in de Porsche Supercup, vandaag zette hij weer een podiumplaats op zijn erelijstje. De Nederlander werd derde in Spa-Francorchamps, achter de Brit Sean Edwards en Nederlander Jaap van Lagen.

En met het tweede succes van de winnaar Edwards op een natte baan heeft hij de titel 'Rainman' van de Porsche Supercup wel verdiend. "Het was een ongelooflijke race, echt gewéldig! De eerste ronde was waanzinnig: iedereen probeerde zo laat mogelijk te remmen in Les Combes. Ik moest echt moeite doen om mijn wagen heel te houden. Toen ik Jeroen Bleekemolen aan de buitenkant inhaalde, had ik een goede grip en kon ik hem makkelijk voorbij."

"Ik verwachtte niet dat het ook zo zou gaan bij Jaap van Lagen, maar hij maakte een foutje en ik kon het 't zelfde doen als bij Jeroen. Een mooie race, ik hoop dat we het kunnen herhalen in Monza", zo zei de 21-jarige, die nog altijd uitzicht heeft op de Rookie-titel van 2008.

Patrick Huisman finishte als vijfde, waar hij erg blij mee was. "Een geweldig resultaat", zei de man die zijn laatste overwinning in de Supercup precies een jaar geleden had in dezelfde plaats. "We zullen nog een spannende seizoensfinale hebben in Monza volgende week, want we hebben een handvol coureurs die strijden om de tweede plek, waaronder ik."

Al komend weekend is de laatste race, in Monza. En daar zal niet alleen de tweede plaats beslist worden, maar ook de stand in het teamklassement.