Koeman ziet twee jaar Barca wel zitten

Niels (DerMeister)
Ronald Koeman kreeg de vraag voorgeschoteld of hij liever een jaar golft, of liever twaalf maanden aan de slag gaat als coach van Barcelona. Hij koos voor de eerste optie, maar als het om een tweejarig contract zou gaan, zou hij veranderen van keuze.

"Het is prettig om weer in Nederland te zijn, Nederland ligt ons wel", vertelt Koeman. De oud-international vervolgt: "Het was heerlijk in Spanje, maar nu is het moment om prioriteit te geven aan de familie." Vervolgens kreeg Koeman de keuze of hij liever een jaar golft, of een jaar trainer is bij Barcelona: "Liever een jaar golfen. Maar bieden de Catalanen een tweejarig contract dan vertrek ik wel naar Spanje. Maar het gezin blijft in Nederland, dat is onze standplaats."

Een specifieke voorkeur voor Spanje heeft Koeman niet: "‘Het ligt aan de club die komt, het land is minder belangrijk. Oostenrijk kwam langs, maar dat hadden ze voor het EK moeten doen. Dan had ik tenminste als bondscoach een EK meegemaakt, want ik denk niet dat de Oostenrijkers zich de komende jaren voor toernooien zullen plaatsen." Voorlopig houdt Koeman het dus nog even bij golf.