Nakajima wil bij Williams blijven

Sally (Tessa)
Kazuki Nakajima zou graag voor Williams blijven rijden volgend jaar. Eind vorig seizoen 'promoveerde' de Japanse testcoureur toen hij de vertrokken Alexander Wurz mocht vervangen in Brazilië, waar hij meteen een tiende plaats haalde. Dit seizoen heeft hij al acht punten gehaald.

Dat is slechts één minder dan zijn teamgenoot Nico Rosberg. Toch is Nakajima er nog niet uit wat hij doet volgend seizoen: "Ik heb nog geen nieuws over wat ik volgend jaar ga doen. Maar ik hoop bij Williams te kunnen blijven. Dat zou voor mij de beste keuze zijn en ik denk ook niet dat ik veel andere opties heb. Het zou dus ideaal zijn als ik bij Williams zou kunnen blijven. Ik zal echter de beslissing van het team moeten afwachten." Hij vertelde dit op een persconferentie op het circuit van Spa-Francorchamps.

Over zijn tweede vrije training zei hij: "In de ochtend waren de condities niet zo slecht, ook al moesten we onze rondetijden aanzienlijk verbeteren. We maakten wat veranderingen aan de set-up maar ik vond het in de middag veel lastiger. Ik probeerde een goed gevoel bij de auto te krijgen. Morgen in de kwalificatie zal ik vooral bezig zijn met goede grip vinden en als dat lukt, dan kan ik nog een beetje meer geven."