Nederlandse clubs winnen van Zuiderburen

Niels (DerMeister)
Zowel FC Groningen als NAC Breda hebben vanavond hun oefenwedstrijd gewonnen tegen een Belgische club. Ook Sparta Rotterdam wist hun oefenduel te winnen. FC Groningen wist KV Mechelen met 2-0 te verslaan, terwijl NAC Breda nog een doelpunt meer maakte tegen Cercle Brugge. Sparta Rotterdam won met 2-1 van SK Lokeren.

Voor FC Groningen maakten de aanwinsten Oluwafemi Ajilore en Petter Andersson hun debuut. Daarnaast liet trainer Ron Jans diverse jeugdspelers binnen de lijnen komen. Gonzalo Garcia scoorde in het Euroborg beide doelpunten voor de Groningers.

Sparta Rotterdam wist in eigen huis SK Lokeren te verslaan. Ayodele Adeleye, die zich twee weken te laat meldde bij de club, startte meteen in de basis en liet een prima indruk achter. Arne Slot tekende voor beide doelpunten, waarvan één uit een strafschop. Het tegendoelpunt van Lokeren kwam uit een vrije trap die vanaf twintig meter de bovenhoek in vloog.

NAC Breda maakte in eigen huis geen fout tegen Cercle Brugge. Fouad Idabdelhay tekende voor de 1-0, terwijl Anthony Lurling al snel de 2-0 op het scorebord bracht. Lurling miste een grote kans op zijn tweede doelpunt van de avond, hij miste een penalty. Toch kwam er nog een derde doelpunt aan. Michiel Kramer wist het net te vinden.

NAC Breda zet daardoor hun goede vorm door van de laatste weken. Afgelopen zondag werd AZ in Alkmaar met 1-2 verslagen. Volgende week staat de altijd beladen derby tegen Willem II op het programma. FC Groningen, op dit moment tweede in de competitie, treft in eigen huis FC Utrecht. Sparta mag op bezoek bij koploper PSV.