Sutil: "Kwalificatie moet beter"

Sally (Tessa)
Vorig jaar was Adrian Sutil nog 'de grote man' bij Spyker, versloeg hij zijn teamgenoten Christijan Albers en Sakon Yamamoto en was hij vooral in de kwalificaties rap. Met de ervaren Giancarlo Fisichella als teamgenoot heeft hij het moeilijker.

De Force India-coureur zegt wel content te zijn met zijn racepace maar omdat hij meer moeite heeft zich goed te kwalificeren, kan hij dat zelden laten zien. "Tijdens het raceweekend in Valencia had ik wat pech, vooral in de kwalificatie" vertelde de Duitser, die maar liefst acht van de twaalf races niet aan de finish kwam. Zijn beste resultaat was dit jaar een vijftiende plek op de Hockenheimring in Duitsland. Sutil zat heel dicht bij een goede puntenfinish in Monaco, toen hij, doordat Kimi Räikkönen zijn Ferrari kwijtraakte, van een vierde plek getikt werd en hij in de vangrail belandde.

"In de race was ik erg snel, maar ik kon mijn snelheid nooit laten zien. In Spa wil ik er dus een goed raceweekend van maken en laten zien waartoe ik in staat ben. Ik moet daarbij vooral werken aan mijn prestaties in de kwalificatie. Ik moet gewoon mijn hoofd leeg maken en er vol voor gaan." Het Indiase team heeft nog geen punten gehaald dit seizoen.