Massa: "Ik moet Kimi verslaan"

Sally (Tessa)
Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen is degene waar Felipe Massa tegen strijdt. De Braziliaan maakt momenteel een sterke fase mee in zijn carrière, na zijn goede optredens in Hongarije en Valencia is hij de grootste concurrent van Lewis Hamilton die nu eerste staat.

Toch ziet Massa dus Räikkönen als grootste uitdaging en hij legt dan ook de prioriteit bij het verslaan van de Fin. Die ijzige noorderling echter wist in Spa al drie keer achter elkaar te winnen. "Vorig jaar finishte ik als tweede in België en in het verleden scoorde ik hier ooit een vierde plaats voor Sauber", aldus Massa. "Zoals veel coureurs, vind ik Spa het beste circuit op de huidige kalender. Het is altijd leuk om er te rijden en ik heb goede herinneringen aan vorig jaar, toen we een mooie dubbelzege behaalden. Ik hoop dat we dat kunnen herhalen met een auto die goed genoeg is om de McLarens voor te blijven."

"Ik hoop ook sneller te kunnen zijn dan mijn teamgenoot, maar Kimi is altijd snel geweest in Spa. Niet alleen in de Formule 1, want hij won hier ook in de lagere klasses. De laatste drie races in België werden door hem gewonnen. Het zal dus niet eenvoudig worden om hem te verslaan en ik kijk dan ook uit naar de strijd met mijn teamgenoot. De F2008 zou er competitief moeten zijn en ik zal mijn best doen om zoveel mogelijk punten te verzamelen voor het team", volgens een optimistisch gestemde Massa.

Net als Honda-coureur Jenson Button heeft de Ferrari-rijder het over het weer op Spa: "Je kan niet over Spa praten zonder de regen te vermelden. Als het gewoon miezert, is de baan niet zo moeilijk te rijden, maar soms brengt de regen mist met zich mee en zijn de omstandigheden erg moeilijk. Alles wat je kan doen, is je zo goed mogelijk voorbereiden op alle mogelijke situaties. Daar hoort ook de mogelijkheid bij, dat het op het ene gedeelte van de baan droog is, terwijl het ergens anders regent. Ik kan me nog een GP2-race in dat soort omstandigheden herinneren en dat was erg interessant. We moeten voorbereid zijn en snel reageren als het weer verandert."