Maaskant 'pislink' over transfer Stam

Ermin (TheClown1)
NAC Breda-trainer Robert Maaskant zag vlak voor het verstrijken van de transferdeadline middenvelder Ronnie Stam alsnog naar FC Twente vertrekken. Tegenover BN/De Stem verklaart de oefenmeester dat hij woedend is over de gang van zaken omtrent de overgang van Stam.

"Ik ben pislink over de gang van zaken," uit Maaskant zijn woede in de krant. De trainer is met name ontevreden op de wijze waarop de transfer tot stand is gekomen.

In het contract van Stam was een ontsnappingsclausule van 2,5 miljoen euro opgenomen, maar toch ging FC Twente de onderhandelingen met NAC aan. Maaskant: "Als het door NAC verlangde bedrag betaald is door Twente, vraag ik me af: waarom niet een paar uur eerder? Dan hadden wij nog een vervanger kunnen halen. Dit vind ik onfatsoenlijk. Heeft NAC met minder geld genoegen genomen, dan neem ik dat ónze directie kwalijk."

Directeur Theo Mommers verklaart in een reactie dat NAC bij de 'recordtransfer' niet de contractueel vastgelegde 2,5 miljoen euro heeft ontvangen. "Maar de nettosom die wij ontvangen is, op een haar na, wél zoals contractueel was vastgelegd," zegt Mommers. "We maken het niet vaak mee dat we zo'n klapper maken."