Gewilde Huntelaar begrijpt beslissing Ajax

Niels (DerMeister)
Klaas Jan Huntelaar heeft begrip voor de werkwijze van Ajax. De Amsterdammers weigerden twee gigantische biedingen op hun spits, kort voordat de transfermarkt afgesloten werd. Daardoor speelt de spits sowieso het komende halfjaar nog in het shirt van Ajax.

Huntelaar laat weten dat er inderdaad sprake was van serieuze interesse: "Een club uit de Europese subtop was heel serieus en wilde heel veel geld voor me betalen." De topscorer van afgelopen jaar vertelt verder: "Maar Ajax had toen geen tijd meer om een goede vervanger voor me te halen. Dus ik begrijp dat het bod is geweigerd."

Op namen van clubs en de hoogte van het bod wilde Huntelaar niet ingaan. Volgens diverse bronnen binnen Ajax lag één van de biedingen nabij de veertig miljoen euro. Huntelaar doet het vrij weinig, hij wil maar één ding:"Dat is inderdaad heel veel geld, maar het ging ook om een club uit de Europese subtop. Ik wil liever in één klap de stap naar de echte top maken. Daarom moet ik komend seizoen bij Ajax en het Nederlands elftal heel goed presteren."

Tenslotte is Huntelaar opgelucht dat de hele heisa rondom zijn persoon op dit moment voorbij is. "Ik ben best blij dat de transfermarkt nu op slot is. Ook maandag ben ik voortdurend van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden. Ik blijf nu bij Ajax en dat geeft toch rust."