Doornbos in IndyCar in 2009

Sally (Tessa)
De Nederlandse autocoureur Robert Doornbos keert volgend jaar weer terug naar de American Open Wheel Racing. In de Telegraaf vertelt Doornbos dat hij een stoeltje heeft gevonden bij een IndyCar Series-team en dat hij daarmee goede kansen heeft op hoge klasseringen.

Om welk team het dan gaat, wil Doornbos nog niet zeggen maar het zou gaan om een team gaan dat al langer meedoet in de IndyCar Series. "Voor 2009 heb ik alles al op een rit, want ik ga voor een goed team in de IndyCar Series rijden. Welk team kan ik nog niet zeggen, maar ik ben er wel kansrijk mee." Hij maakte al eerder bekend dat hij hoopte op een op een stoeltje in IndyCar Series of de Formule 1. Nu lijkt dat dus gelukt.

Vorig jaar maakte de Nederlander zijn debuut in de Champ Car World Series bij het Minardi Team USA, dat tegenwoordig HVM Racing heet, en hij wist meteen de titel Rookie of the Year te pakken met twee overwinningen. Door de fusie van de CCWS en de IRL (Indy Racing League) was er voor Doornbos geen plaats meer. Op dit moment rijdt hij voor AC Milan in de Superleague Formula, een combinatie van voetbalteams die een raceteam 'sponsoren'. Vandaag was de eerste race in die nieuwe klasse.