Stel je vraag aan...

Olga (Nuongirl)
Het is weer even geleden, maar we pakken de serie Stel je vraag aan.... weer op. Ditmaal kunnen jullie een vraag stellen aan badmintonster Judith Meulendijks.

Judith Meulendijks

Judith Meulendijks wordt op 26 september 1978 geboren in Helmond. Op haar negende gaat ze voor het eerst badmintonnen, en al snel blijkt ze talent te hebben. Haar eerste titel won ze op het Nederlands jeugdkampioenschap tot 12 jaar, en daarna volgden nog titels op alle NJK's en diverse Europese jeugdtitels. In 1996 won ze haar eerste titel bij de senioren. Een jaar later won ze het EK onder 18 en de Dutch Open. In de jaren tot 2000 bereikte ze onder meer tweemaal de kwartfinale van het EK, de halve finale van de Indonesia Open en in Sydney de tweede ronde tijdens de Olympische Spelen.

In de jaren na Sydney bleef Meulendijks een van de beste badmintonsters van Nederland. Ze werd diverse keren clubkampioen in Nederland en Duitsland en behaalde diverse kwart en halve finales op grote internationale toernooien. Met het Nederlands team werd ze in 2004 tweede op het EK. In 2004 besluit ze te gaan spelen voor het sterke Deense team Aarhus. Na één wedstrijd scheurt ze echter haar achillespees tijdens de Deense Open en volgt een maandenlange revalidatie. Hierna keert ze terug bij Aarhus en word 2006 het meest succesvolle jaar in haar carrière. Ze wint met Nederland onder meer zilver op de Uber Cup, het officieuze WK voor landenteams. Ook won ze de Macau Open, een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. In 2008 bereikte Meulendijks de kwartfinale van het EK en werd ze voor het eerst Nederlands kampioen.

Jullie kunnen jullie vragen tot 4 september in de reacties neerzetten. De tien leuksten zullen aan Judith worden gesteld.